Nejvyšší návštěvnost zaznamenalo centrum tradičně v prosinci. "Dva dny před Štědrým dnem se návštěvnost vyšplhala téměř ke 42.000 návštěvníků za den a o 4000 lidí překročila rekord z roku 2016. Je to také úplně nejvyšší denní návštěvnost za celou dobu fungování centra," uvedl ředitel centra Jiří Kratochvíl. Průměrná denní návštěvnost byla v prosinci kolem 26.000 lidí.

Desáté výročí otevření si bude centrum připomínat od začátku května, oslavy vyvrcholí 11. až 13. května. Vedení centra chce letos zahájit nejrozsáhlejší renovaci a úpravu vnitřních a venkovních prostor od otevření Zlatého jablka, práce by měly skončit v příštím roce. "Investice odhadujeme ve výši sedm až deset milionů korun a měly by pokrýt například kompletní rekonstrukci a rozšíření prostor toalet, včetně přebalovacího koutku a odkládacích skříněk. Chceme také obměnit vybavení a nábytek v hlavní galerii. Zásadních změn dozná také food court. Chystáme i kompletní výmalbu centra a podchodu a budeme také revitalizovat tři hlavní vstupy, vstup do podchodu i loga na fasádě," uvedl ředitel.

Renovace se bude týkat také parkovacího domu. "Kromě výmalby, výměny svítidel a nového povrchu na střeše chceme navíc instalovat kamery pro detekci SPZ vozidel a další pokladnu ve druhém patře. Tyto novinky by měly přispět ke zvýšení komfortu a urychlení placení našich zákazníků," uvedl Kratochvíl. Zájem o parkovací dům s kapacitou 270 parkovacích míst a dobíjecí stanicí pro elektromobily roste. Parkoviště bývá ve špičce plně vytížené, připravuje se proto projekt na rozšíření parkovacích míst.

Zlaté jablko je dílem architekta Svatopluka Sládečka, projekt za 750 milionů korun začlenil do stavby i původní historickou budovu Záložny. Centrum nabízí na více než 13.000 metrech čtverečních osm desítek obchodních jednotek, multikino, restaurace, supermarket a různé služby. Ve Zlíně patří k velkým centrům ještě Čepkov a Centro Zlín, ze kterého na konci roku odešel řetězec Tesco, v prvním pololetí letošního roku tam však bude otevřena nová prodejna potravin a další obchody.