Jednatel M.L.S. Holice Antoine André Laurent Vitoux ve výroční zprávě uvedl, že firma se loni stále potýkala s poklesem zakázek, který zaznamenala už v předchozím účetním roce. Tehdy se tržby společnosti M.L.S. propadly téměř o pětinu. Na poklesu zakázek se podle jednatele projevila slabá dynamika obchodního vývoje v Evropě a velký tlak konkurence na ceny, a to zejména u malých typů alternátorů.

Tržby společnosti M.L.S. Holice z prodeje alternátorů se loni meziročně snížily o 44 milionů korun a za ostatní zboží a služby firma utržila o sedm milionů korun méně. Kvůli poklesu prodeje společnost M.L.S. Holice v účetním roce 2016/2017 snížila průměrný počet zaměstnanců o 5,2 procenta na 569, v předchozím roce jich bylo 600.

Přibližně 90 produkce společnost M.L.S. Holice vyváží do několika evropských zemí. Pokles zakázek firma evidovala i v předchozích letech. Olomoucká továrna navíc postupně ukončila výrobu nejmenšího typu alternátoru, protože jeho produkce byla v rámci koncernu Leroy Somer přesunuta do továrny v Asii.

Majitelem společnosti M.L.S. Holice je zahraniční skupina Leroy Somer S.A., která koupila v 90. letech v olomoucké městské části Holice bývalou továrnu MEZ Mohelnice. Firma poté v Holici vybudovala v roce 2001 nový závod v průmyslové zóně Keplerova. Původně francouzský holding Leroy Somer loni v únoru koupila japonská skupina Nidec Corporation.