Zisk před zdaněním, úroky a odpisy (EBITDA) bez realitních transakcí se zvýšil o 7,6 procenta na 608 milionů eur. Tržby za tři měsíce do konce prosince stouply o 0,2 procenta na 10,1 miliardy eur. Růst tržeb zbrzdil hlavně slabý výkon v Rusku a nepříznivý vývoj směnných kurzů v Turecku a Číně. V místních měnách tržby stouply o 1,5 procenta.

Hlavní podíl na tržbách má velkoobchodní divize, jejíž tržby se zvýšily o 0,6 procenta na 8,06 miliardy eur. Ve východní Evropě bez Ruska stouply tržby o 2,6 procenta, v Rusku naopak klesly o 10,1 procenta.

"Celkově jsme dosáhli v prvním čtvrtletí našich ziskových cílů a zůstáváme věrni našemu výhledu na fiskální rok 2017/18," uvedl v prohlášení generální ředitel firmy Olaf Koch. Celoroční tržby se mají zvýšit o nejméně 1,1 procenta a EBITDA bez realitních transakcí o deset procent.

Firma v předchozím fiskálním roce zaúčtovala mimořádné náklady spojené s oddělením obchodů se spotřební elektronikou Media-Saturn do samostatné firmy. Ta se nyní jmenuje Ceconomy.

V České republice je skupina Metro zastoupena od roku 1997. Její divize Makro Cash & Carry ČR provozuje v Česku 13 velkoobchodních center.