Banka slíbila zvýšit mzdy 22.000 zaměstnanců v hodinové mzdě ze zhruba 12 až 16,5 dolaru za hodinu na 15 až 18 dolarů za hodinu (311 až 373 Kč), v závislosti na lokálních životních nákladech. Současně v příštích pěti letech otevře až 400 nových poboček, které zaměstnají přímo 3000 lidí. Počet poboček se zvýší proti současnému stavu o téměř osm procent. V posledních třech letech naopak banka zhruba 470 poboček zrušila.

JPMorgan hodlá rovněž najmout 500 nových bankéřů, kteří se zaměří na půjčky pro malé podnikatele. Objem poskytnutých půjček chce v příštích třech letech zvýšit o čtyři miliardy USD, což je téměř 20 procent.

Banka, která se snaží ukázat, že z daňové reformy nebudou těžit jen bohatí, také slíbila, že zvýší objem půjček na dostupné bydlení a investice do obcí o 50 procent.

JPMorgan je první velkou bankou z Wall Street, která ukázala, jak chce distribuovat výnosy ze snížení daní. Podobné zprávy již zveřejnilo mnoho velkých firem v různých sektorech. Například maloobchodní řetězec Walmart, který je největším soukromým zaměstnavatelem v zemi, tento měsíc uvedl, že zvýší základní hodinovou mzdu. Apple se minulý týden zavázal investovat více než 30 miliard USD do rozvoje aktivit v USA.

Banka kvůli daňové reformě musela za čtvrté čtvrtletí zaúčtovat mimořádné náklady 2,4 miliardy USD, což jí způsobilo pokles zisku o 37 procent. Uvedla však, že daňová reforma, která snížila firemní daň z 35 procent na 21 procent, bude mít v dlouhodobém výhledu na její aktivity příznivý vliv.