Nehoda se stala na silnici první třídy číslo 43 krátce před 9:00, před 11:00 policie dopravu pustila kyvadlově. Nákladní vůz po nehodě skončil ve srázu pod silnicí. "Kamion se bude vyprošťovat v odpoledních hodinách, dají se očekávat dopravní komplikace," uvedl policejní mluvčí Bohumil Malášek. Doplnil, že odtahová firma by na místo měla dorazit po 16:00.

Řidiče osobního vozu museli hasiči z auta vystříhat. "Kamion s návěsem skončil po střetu mimo silnici, stejně tak dopadl osobní vůz," řekl mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška. Jak uvedla na webu záchranářů jejich mluvčí Hedvika Kropáčková, vyprošťování řidiče ze zdemolovaného vozu trvalo více než půl hodiny. Při příjezdu záchranářů byl v bezvědomí.

"Lékařka musela zraněného muže, který utrpěl mnohočetná vážná poranění, uvést do umělého spánku a napojit na řízenou plicní ventilaci. Ve vážném stavu byl pacient vrtulníkem transportovaný na urgentní příjem Fakultní nemocnice v Bohunicích," uvedla mluvčí. Muž svým zraněním v nemocnici podlehl.

Druhý z pacientů, třiapadesátiletý řidič kamionu, utrpěl středně těžká zranění. Po ošetření ho lékařská posádka převezla do traumacentra stejného zdravotnického zařízení.

Silnice I/43 je frekventovaná silnice s častými zatáčkami a méně přehlednými křižovatkami. Stává se na ní řada nehod včetně tragických.