Podle informací ČTK muž nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu vozovky a svým schopnostem; v regionu přerušovaně sněží. Zda řidič před jízdou pil alkohol stanoví soudní pitva. Ve vozidle nebyl žádný další pasažér.

"K nehodě došlo před 02:00 na konci obce Janovice nad Úhlavou směrem na Nýrsko. Muž zemřel na místě," uvedla.

Na vozidle značky Honda je odhadovaná škoda kolem 100.000 korun.

Policisté z Plzeňského kraje vyjížděli v sobotu k několika vážnějším dopravním nehodám. Kvůli sněhovým přeháňkám doporučují stále řidičům, aby byli na silnicích hodně opatrní, zejména aby přizpůsobili rychlost jízdy povaze a stavu vozovky a schopnostem.

Hned ráno po 06:00 se za obcí Horní Lukavice na Plzeňsku srazily dva automobily. Oba řidiči se lehce zranili, dechová zkouška byla negativní. Okolo 09:00 vyjížděli policisté k nehodě u Mířkova na Domažlicku, kde auto se dvěma osobami narazilo do stromu. "Vše nasvědčuje tomu, že řidič nepřizpůsobil při průjezdu pravotočivé zatáčky rychlost jízdy povaze a stavu vozovky a svým schopnostem a přejel do protisměru," uvedla mluvčí. Muže transportoval do nemocnice vrtulník, ženu sanitní vůz. Dechová zkouška na alkohol byla negativní.

Také na Tachovsku se před 10:00 zranily dvě osoby. U obce Mlýnec vjel řidič cizí státní příslušnosti při projíždění zatáčky mimo komunikaci. Strhnul řízení vlevo, vozidlo dostalo smyk a narazilo svou zadní částí do betonového můstku. Následně se automobil otočil a levou přední částí vjel do silničního příkopu. "Muže, který se policistům doznal, že řídil, provedli policisté dechovou zkoušku s pozitivním výsledkem překračující tři promile," uvedla mluvčí. Řidič i jeho spolujedoucí utrpěli zranění a byli převezeni sanitkami do nemocnice. U převozu opilého spolujezdce asistovala policie, protože byl agresivní.

Před 14:00 převážel vrtulník do nemocnice řidiče, který se zranil na Plzeňsku. Na silnici třetí třídy mezi Honezovicemi a Nedražicemi vjel mimo silnici a narazil do stromů. Dechová zkouška na alkohol nebyla s ohledem na zranění provedená. "To, zda byl pod vlivem alkoholu, bude zjištěno na základě vyžádaného rozboru krve," dodala mluvčí.