Dopravci v minulém roce zaplatili na Slovensku na mýtném 201,14 milionu eur (5,1 miliardy Kč). Ve srovnání s předchozím rokem to představuje nárůst o čtyři procenta. Více než dvěma pětinami se na zaplaceném mýtném podíleli provozovatelé vozidel ze zahraničí, a to hlavně z Polska, České republiky a Maďarska.

Placení mýtného za jízdu po dálnicích, rychlostních silnicích a po vybraných úsecích silnic první třídy podléhají na Slovensku autobusy a nákladní auta s hmotností nad 3,5 tuny. Sazba mýtného závisí na druhu vozidla, jeho hmotnosti, počtu náprav a emisní třídě automobilu.

Podle dřívějších údajů státního správce dálnic na Slovensku, společnosti NDS, například v roce 2016 náklady na elektronický výběr mýtného pohltily přibližně polovinu příjmů z mýtného.

SkyToll provozuje mýtný systém na Slovensku od jeho zavedení v roce 2010. Zakázku na vybudování systému založeného na satelitní technologii a na jeho provoz na období 13 let získal SkyToll s nejdražší nabídkou po vyloučení ostatních uchazečů z tendru za první vlády nynějšího slovenského premiéra Roberta Fica. SkyToll je jedním ze zájemců ve výběrovém řízení na správce mýtného systému v České republice po roce 2019.