Všechny dálkové destinace z Prahy jsou buď v Severní Americe, nebo Asii. Vedle Filadelfie by se mimo letní sezonu měly rozšířit také přímé lety do New Yorku. V Dubaji se pak cestující z ČR dočkají lepších příletových časů kvůli navazujícím linkám.

Ceny letenek by letos měly být zhruba stejné jako loni. "Prodeje letenek v lednu jsou zatím v meziročním srovnání o celých 30 procent vyšší. Pokud bude nárůstový trend v této míře pokračovat i nadále, můžeme očekávat, že se pokles jejich cen z minulých let zastaví a že zůstanou na stejné úrovni jako v roce 2017," uvedl ředitel Letušky.cz Josef Trejbal.

Z mezikontinentálních letů bude i v roce 2018 v leteckých řádech figurovat osm přímých leteckých spojení do Asie. Kromě nejvytíženějších linek do Dubaje a Soulu, kam létají i české společnosti, jsou to spoje do čínských měst Šanghaj, Peking, Si-an a Čcheng-tu, do katarského Dauhá a ruského Novosibirsku. V letní sezoně se k nim opět připojí i přímé lety do Severní Ameriky. Stejně jako v roce 2017 to budou spoje do Toronta, Montrealu a New Yorku. Společnost American Airlines navíc od 5. května zahájí provoz na nové denní lince z Prahy do Filadelfie.

"Letecká doprava u nás v poslední době zažívá velký rozmach a objem cestujících z a do České republiky stabilně roste. Praha je proto pro dopravce lákavou destinací a rok 2017 byl z hlediska počtu vystavených letenek historicky nejsilnějším. Na Letušce jsme meziročně prodali o 32 procent více letenek a dosáhli čtvrtinového nárůstu obratu," dodal Trejbal.

Letos na podzim by podle Trejbala mohly Emirates zavést svou druhou denní linku z Prahy do Dubaje, která by ještě zlepšila dostupnost návazných spojů dál do Asie. Emirates na této trase vypravují už od května 2016 největší dopravní letadlo světa Airbus A380. U Čechů se ovšem těší oblibě také linka české společnosti Smart Wings.

Na mezikontinentálních trasách se cestující z ČR dostanou nejrychleji do Dubaje a Dauhá, kam trvá cesta shodně šest hodin. Nejdelší dobu, celkem deset hodin a 55 minut, v letadle stráví při letu do Šanghaje.