Česká pojišťovna měla dnes v 10:00 nahlášeno více než 400 škod za celkem deset milionů korun. Jejich počet ještě poroste s tím, jak lidé škody postupně sčítají a hlásí, řekla ČTK mluvčí pojišťovny Ivana Buriánková. Klienti hlásí škody, které jsou typické pro větrné počasí, tedy poškozené střešní krytiny či střešní okna a škody vzniklé v důsledku pádu stromů či větví na stavby i na automobily. Nejvíce událostí má v tuto chvíli nahlášeno z Moravskoslezského a Jihomoravského kraje.

Kooperativa má z nového orkánu ze začátku týdne zatím hlášeno 200 škod za celkem čtyři miliony Kč. Česká podnikatelská pojišťovna eviduje k dnešnímu dni 50 škod v objemu přes dva miliony korun. "Po prohlídkách objektů našimi techniky čísla stále upřesňujeme. Z hlediska objemu je zatím nejvyšší evidovanou škodou zničená nafukovací hala základní školy v Karviné, kde se škoda odhaduje na 450.000 Kč," uvedla mluvčí ČPP Renata Čapková.

Allianz v návaznosti na silný vítr registruje za poslední dva dny mírný nárůst hlášených škod na majetku, provoz klientského centra se zvýšil zhruba o 150 hovorů za každý den. Nejvíce jde o zničené střešní krytiny a popadané větve, které dopadly na domy a auta. Nejčastěji byly hlášené pojistné události na Ostravsku, upozornila Kateřina Ikráthová z oddělení komunikace.