Dow Jonesův index, jenž zahrnuje akcie třiceti předních amerických podniků, si dnes odepsal 0,27 procenta a obchodování uzavřel na 23.526,18 bodu. Širší index S&P 500 klesl o 0,08 procenta na 2597,08 bodu, zatímco index technologického trhu Nasdaq se zvýšil o 0,07 procenta na 6867,36 bodu.

Cena akcií společnosti Hewlett Packard Enterprise se propadla o více než sedm procent po rozhodnutí generální ředitelky Meg Whitmanové, že odstoupí z funkce. Cena akcií výrobce zemědělské techniky Deere se naopak vyšplhala na rekordní maximum díky příznivým hospodářským výsledkům podniku.

Americký dolar během dnešního obchodování oslaboval, k jeho poklesu přispěly nepříznivé údaje o vývoji ekonomiky Spojených států. Vůči švýcarskému franku tak sestoupil na měsíční minimum a vůči japonskému jenu se propadl až na dvouměsíční minimum. Euro se vůči dolaru vyšplhalo na pětidenní maximum 1,1827 USD.

Dolarový index, který měří výkon dolaru ke koši šesti hlavních světových měn, se dnes propadl na nejnižší úroveň od října a zaznamenal nejvýraznější jednodenní pokles za pět měsíců, napsala agentura Reuters.

Americké ministerstvo obchodu dnes oznámilo, že zakázky na kapitálové zboží bez zahrnutí vojenské techniky a letadel se ve Spojených státech v říjnu snížily o 0,5 procenta. Zaznamenaly tak nejvýraznější pokles od loňského září.