Na dálnici nejprve havarovala před 01:00 na 280,5 kilometru ve směru z Ostravy na Olomouc cisterna převážející 22.000 litrů plynu. Padesátiletý řidič s cisternou najel na krajnici, vůz vyjel ze silnice, následně narazil do svodidel a převrátil se na bok. Cisterna po nehodě nebyla poškozena a plyn z ní neunikal. Řidič vyvázl bez zranění. "Nehodu šetří policisté jako přestupek na úseku bezpečnosti a plynulosti silničního provozu. Předběžně byla celková škoda vyčíslena na 1,25 milionu korun," uvedla policejní mluvčí.

Krátce po 06:00 do havarované cisterny narazil kamion s dvaapadesátiletým řidičem. I tuto havárii policisté vyšetřili jako přestupek. "Řidič pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy jízdní soupravy dopravně technickému stavu komunikace, vlastnostem vozidla a svým schopnostem," doplnila policejní mluvčí. Škoda byla v tomto případě vyčíslena na 620.000 korun. Řidiči byla uložena pokuta ve výši 2000 korun, dodala mluvčí.

Policisté původně informovali, že do cisterny narazilo i osobní vozidlo. Při dalším vyšetřování však zjistili, že osobní vozidlo nebylo účastníkem žádné z těchto dopravních nehod. U druhé z nehod jen zastavilo, dodala Urbánková.