Vítězný pražský živnostník Viktor Hrdina zaujal odbornou porotu svým houpacím prknem. Inspiraci pro neobvyklou hračku našel za oceánem, v Evropě nikdo ohnutý kus dřeva nevyráběl. "Myslím si, že v dnešní době mají děti méně možností přirozeného pohybu, a tak se snažím pohyb netradičně podpořit," zdůvodnil Hrdina, proč se do výroby houpacího prkna pustil.

Druhé místo v pražské části soutěže Živnostník roku obsadil Miroslav Vybulka, výrobce montážních pomůcek pro elektromontážní firmy. Bronzovou příčku obsadila Helena Nehasilová poskytující lekce jógy přímo v kancelářích firem.

Mezi firmami zvítězilo rehabilitační zdravotnické zařízení FYZIOklinika fyzioterapie, které se zabývá léčbou pohybového aparátu. "Vítězná firma se věnuje zdraví prospěšným aktivitám, pomáhá lidem vrátit se ke své práci a zálibám," zhodnotil volbu člen poroty Lukáš Krupička.

Druhé místo mezi pražskými firmami obsadil správce nemovitostí Green Lions. Třetí místo získala oční klinika se zaměřením na mikrochirurgii DuoVize.

Společnost DuoVize si v soutěži vysloužila také titul Odpovědná firma roku 2017. Porota svůj výběr zdůvodnila mimo jiné tím, že se společnost stará o kvalitní pracovní prostředí, přizpůsobuje pracovní podmínky maminkám na mateřské a významně podporuje vzdělávání zaměstnanců.