Podle výroční zprávy loni Denios utržil 226,4 milionu Kč, meziročně o pět procent více. Zisk po zdanění se více než zdvojnásobil na 32,4 milionu. Jeho výši podle Matějky výrazně ovlivnilo, že firma prodala výrobní halu, když se loni přestěhovala do nového areálu v lokalitě Na jelence. Stál 210 milionů a má rozlohu téměř 7000 metrů čtverečních. Bez této transakce by zisk byl 10,5 milionu, o 2,3 milionu méně než předloni. Letos Denios čeká obrat 285 milionů a zisk před zdaněním 8,5 milionu Kč.

Denios vyrábí menší záchytné vany, jež zadrží látky nebezpečné pro vodu či půdu, dělá i skladovací kontejnery na hořlavé kapaliny. Nabízí přes 10.000 produktů. Letos rozjel sériovou výrobu záchytných van pomocí svařovacího robota, začal vyrábět díly pro dvě nové řady mobilních skladů na nebezpečné látky. Na veletrhu v Brně představila protipožární skříň na nebezpečné látky, na trh uvedla i vozík na ocelové a plastové sudy.

"Zakázek máme zhruba o čtvrtinu více než vloni," řekl Matějka. Firma prodává přímo zákazníkům v České a Slovenské republice, nepřímo prostřednictvím skupiny Denios po celé Evropě. Vývoz tvoří zhruba 70 procent tržeb, letos je podíl stejný jako v roce 2016.

Nejvíc peněz, 4,57 milionu korun, letos Denios investoval do svařovacího robota. Na ostatní stroje, zařízení a vysokozdvižné vozíky dal 1,89 milionu Kč. Celkem letos firma investuje 8,47 milionu korun.

Denios má 105 kmenových zaměstnanců, z toho tři v obchodní kanceláři v Trenčíně na Slovensku. "V roce 2016 jsme nabrali více než 20 nových, letos udržujeme stav. Jsme připraveni okamžitě nabrat deset až patnáct dalších, většinou obsluhu strojů, svářeče, zámečníky," řekl jednatel. Průměrná mzda za letošní první tři čtvrtletí je ve firmě 29.655 Kč.

Denios Strakonice vznikla v roce 1998 jako dceřiná společnost německé firmy Denios AG se sídlem v Bad Oeynhausenu. Velká část produkce se vyváží do Německa. Skupina má sedm výrobních závodů a 20 poboček v Evropě, USA a Asii.