Bývalá kasárna Jiřího z Poděbrad prodalo v polovině 90. let ministerstvo obrany za 50 milionů německých marek, což tehdy představovalo zhruba 913 milionů korun. Občané si následně v roce 2006 na přestavbu stěžovali, vadil jim hluk. Z budovy zbyla prakticky jenom fasáda.

Ta byla letos podle Skalického znovu zrekonstruována, spolu s toaletami. "Nevyhovovaly a po deseti letech byly už opotřebované," dodal Skalický. V následujících dvou letech by se měl rekonstruovat interiér, změna bude stát desítky milionů korun. V budově zůstaly také tři ukázky středověkých staveb, například torzo kamenného paláce s odpadní jímkou.

Současné Palladium má 11 pater, z toho pět s obchody, tři patra kanceláří a tři patra parkovacích stání. Průměrná návštěvnost byla v roce po otevření kolem 30.000 lidí denně, nyní do ní zavítá kolem 47.000 lidí denně, před Vánocemi i 75.000.

Kromě videomappingu bude oslavy doprovázet koncert, na kterém zahraje například kapela Lake Malawi. V centru bude hrát DJ, k vidění budou akrobaté na šálách a lanech. Obchodníci budou poskytovat slevy na nákupy.

Vlastníkem nákupního centra je od roku 2015 německá společnost Union Investment Real Estate GmbH.