Kolem 17:45 SELČ dolarový index, který měří výkon dolaru ke koši šesti předních světových měn, stoupl o 0,2 procenta na 93,11 bodu. Vůči euru dolar posílil o 0,1 procenta na 1,1846 USD, k jenu však mírně klesl o 0,1 procenta na 112,34 JPY. Euro vůči jenu oslabilo o 0,3 procenta na 133,09 JPY.

Zápis z posledního zasedání Fedu ukázal, že mnoho bankéřů stále cítí, že by se letos měly ještě jednou zvýšit úrokové sazby. Několik jich však upozorňuje, že další zpřísnění měnové politiky by mělo záviset na nadcházejících údajích o inflaci.

"Zápis byl trochu na holubičí straně ve smyslu toho, že velká část rozhovoru se točila kolem inflace a inflačních tlaků a jejich nedostatku," uvedl obchodník Silicon Valley Bank Ming Trang. Výraz holubičí používají obchodníci a analytici v případě, že neočekávají od centrální banky, že podnikne nějaké agresivnější akce.

Americké ministerstvo práce den uvedlo, že výrobní ceny minulý měsíc stouply o 0,4 procenta po růstu o 0,2 procenta v srpnu. V meziročním srovnání výrobní inflace činila 2,6 procenta, což byl nejvyšší růst od února 2012.

Obchodníci se nyní pozorně zaměří na páteční údaje o spotřebitelské inflaci, napsala agentura Reuters.