Kolem 17:15 SELČ euro vůči dolaru oslabilo o 0,6 procenta na 1,1770 USD a k jenu o 0,2 procenta na 132,08 JPY. Dolar vůči jenu posílil o 0,5 procenta na 112,21 JPY. Dolarový index, který měří výkon dolaru ke koši šesti předních světových měn, se zvýšil o 0,5 procenta na 93,16 bodu.

Investoři se po volbách v Německu zaměřili na rostoucí politické rozdíly v zemích jako Španělsko a Itálie. Euro pokračuje v poklesu i během projevu francouzského prezidenta Emmanuela Macrona, který vyzval k zásadním změnám eurozóny a mezi jehož myšlenky patří vytvoření rozpočtu eurozóny a postu ministra financí eurozóny.

Hlavní stratég WorldWide Markets Joseph Trevisani upozornil, že evropské problémy jsou strukturální, politické a hluboké a trhy je doposud ignorovaly. Stratég Commerzbank Thu Lan Nguyen dodal, že naděje na větší integraci eurozóny byla hlavním důvodem růstu eura vůči dolaru od prvního kola prezidentských voleb ve Francii. Výsledky německých voleb však naznačují, že vítězná strana současné kancléřky Angely Merkelové bude zřejmě muset vytvořit koalici s liberální FDP, která je kritická k Macronovým názorům na budoucnost Evropy.

Dolarový index také podpořila zpráva o důvěře amerických spotřebitelů. Index důvěry sestavovaný organizací Conference Board sice kvůli hurikánům klesl, byl však v souladu s očekáváním, napsala agentura Reuters.