Rekonstrukce se podle něj týkala energetické infrastruktury zásobující celkem 13 objektů od hotelů přes dětské léčebny až po Lázeňské divadlo. Zakázku realizovaly dvě dceřiné společnosti ČEZ ESCO - EVČ a ČEZ Energo.

"Přechod z parovodního vytápění na úspornější teplovodní si vyžádal renovaci potrubí, vnitřních rozvodů a otopných těles, stejně jako přestavbu kotlů. Jedenáct objektů bylo osazeno novými předávacími stanicemi. Modernizace povede k vyšší účinnosti zdroje i spolehlivosti celého systému zásobování teplem," uvedl dnes generální ředitel ČEZ ESCO Kamil Čermák.

Součástí projektu byla podle Gazdíka i realizace menší parní kotelny, kde se vyrábí pára sloužící k ohřevu přírodních minerálních koupelí v Inhalatoriu a hotelu Jurkovičův dům. ČEZ ESCO zároveň v lázních instalovala kogenerační jednotku, která bude sloužit jako další levný zdroj tepla.

"Nový systém zásobování teplem je nejen ekonomicky výhodnější, ale také mnohem spolehlivější. Zároveň je pro nás teď jednodušší regulovat teplo v jednotlivých objektech," dodal generální ředitel Lázní Luhačovice Eduard Bláha.

ČEZ ESCO vzniklo v roce 2014. Patří do něj dceřiné firmy AZ Klima, ČEZ Energetické služby, ČEZ Energo, ČEZ LDS, ČEZ Solární, ENESA, EVČ a ČEZ Bytové domy. Skupina pokrývá energetické potřeby firem, obcí a institucí. Mimo jiné zajišťuje dodávky komodit, energetické audity, energetické poradenství nebo výstavbu kogeneračních jednotek a instalací fotovoltaických elektráren.

Lázně Luhačovice jsou nestátním zdravotnickým zařízením s celkovým počtem téměř 1300 lůžek. Každoročně poskytnou služby okolo 34.000 hostů. Léčí se zde především onemocnění dýchacího ústrojí u dospělých i dětí. Akciová společnost Lázně Luhačovice tvoří společně s Léčebnými lázněmi Jáchymov největší lázeňskou skupinu v ČR Spa & Wellness Nature Resorts.