"Naštěstí jsme z toho vyvázli celkem použitelní, jen nejsme tak úplně schopni hrát a zpívat. Některá zranění nám to prostě zatím neumožňují. S kolegou Zemánkem jsme dnes v Jihlavě měli přebrat štafetu hudební podpory pro rozvojové projekty humanitární organizace ADRA v zemích třetího světa a zahrát čtyři písně. Je nám moc líto, ale nedáme to. Moc děkujeme za pochopení. Tímto Vás všechny pozdravujeme a jsme velice rádi, že se nehoda obešla bez závažnějších zranění," uvedl Honza Homola.

Nehoda se stala ve čtvrtek krátce před 22:30 na křižovatce ulic Mařanova a Hodkovická jen pár set metrů od Sportovního areálu Vesec, kde se Benátská! koná. Šlo o nehodu dodávky a autobusu. "Podle všeho jela dodávka z vedlejší silnice a její řidič nedal přednost autobusu a došlo ke střetu," popsala nehodu liberecká policejní mluvčí Vlasta Suchánková. V dodávce cestovalo šest lidí a stejný počet v autobusu. "Dechové zkoušky u obou řidičů byly negativní, zjišťujeme míru zavinění," dodala.

Podle mluvčího zdravotnické záchranné služby Michaela Georgieva, byla všechna zranění lehká. "Všichni byli k ošetření převezeni na traumacentrum liberecké nemocnice," dodal. Na místě zasahovali i hasiči, kteří kvůli úniku nafty z autobusu povolali kontejner a nádrž na provozní kapaliny. Naftu z autobusu přečerpali do nádrže.

Jubilejní 25. ročník hudebního festivalu Benátská! pokračuje dnes druhým dnem, potrvá do 30. července. V dnešním programu vystoupí například Michal Hrůza, Paľo Habera se skupinou Team nebo Kamil Střihavka.