Analytici dotazovaní agenturou Reuters čekali zisk UBS jen 879 milionů CHF. K vysokému zisku přispěl hlavně silný výkon divize správy majetku v oblasti Asie a Tichomoří, který měl poprvé nejvyšší přínos ze všech regionů k celkovému zisku. Celkový zisk mezinárodní divize správy majetku se zvýšil o 14 procent. Zisk investiční banky naopak klesl o šest procent.

"Zlepšení nálady investorů a zvýšená důvěra se promítly do zlepšení úrovně aktivity klientů v divizi správy majetku," uvedla banka v prohlášení. Varovala však před sezonními faktory a nízkou nestabilitou, které by mohly mít dopad na další aktivitu klientů.

Hospodaření Credit Suisse podpořilo zlepšení v téměř všech hlavních divizích v čele s divizí správy majetku bohatých klientů a obchodování na trzích. Slabý výkon zaznamenala banka pouze v Asii, kde již třetí čtvrtletí hospodařila se ztrátou. Credit Suisse dodala, že se nadále snaží zlepšit svůj výkon v regionu snižováním nákladů.

Navzdory příznivému druhému čtvrtletí však i Credit Suisse zůstala ve svém výhledu na zbývající část roku obezřetná, napsala agentura Reuters.