Za celé první pololetí se hodnota prodejů zvýšila o 7,3 procenta na 115,9 miliardy eur, zatímco provozní zisk stoupl ze 7,5 na 8,9 miliardy. Zisk značky VW se v pololetí zdvojnásobil na 1,8 miliardy eur.

Představitel společnosti Frank Witter poukázal na kvalitu výsledků automobilky v komplikovaném období. Růst prodejů byl zaznamenám především v Evropě, ale i v Severní a Jižní Americe. Pozitivní vliv na likviditu firmy měla také úspěšná emise dluhopisů.

Skupina předpokládá, že letošní příjmy překonají loňský rekord 217 miliard eur o více než čtyři procenta.

Volkswagen je největší automobilkou v Evropě. Loni navíc vystřídal japonského konkurenta, firmu Toyota v čele světového automobilového trhu, když navzdory skandálu s měřením emisí zvýšil globální prodej o téměř čtyři procenta na rekordních 10,3 milionu vozů.

Volkswagen předloni v září přiznal, že po celém světě do zhruba 11 milionů naftových aut instaloval software, který umožňuje manipulovat s testy emisí. Skandál se týká i zhruba 1,2 milionu vozů Škoda Auto.

Koncern Volkswagen vlastní 12 značek. Patří mezi ně značky osobních aut Volkswagen, Audi, Seat, Škoda, Bentley, Bugatti, Lamborghini a Porsche, značky nákladních aut MAN a Scania a rovněž užitkové vozy Volkswagen a motocykly Ducati.