Dow Jonesův index, který zahrnuje akcie třiceti předních amerických firem, si připsal 0,45 procenta a uzavřel na 21.710,01 bodu. Širší index S&P 500 vzrostl o 0,03 procenta na 2477,83 bodu a index technologického trhu Nasdaq Composite se zvýšil o 0,16 procenta na 6422,75 bodu.

Cena akcií výrobce letadel Boeing vystoupila na nové rekordní maximum. Firma dnes oznámila, že se ve druhém čtvrtletí vrátila k zisku, a zlepšila výhled na celý letošní rok. Výrazný nárůst zaznamenaly díky dobrým čtvrtletním výsledkům rovněž akcie telekomunikační společnosti AT&T.

Dolar však po dnešním prohlášení americké centrální banky (Fed) k měnové politice zamířil dolů. Euro se tak vůči dolaru vyšplhalo až na 1,1739 USD, tedy na nejvyšší úroveň od ledna 2015, napsala agentura Reuters.

Fed po dvoudenním zasedání měnového výboru podle očekávání ponechal úrokové sazby beze změny. Zároveň uvedl, že zřejmě "relativně brzy" začne omezovat portfolio dluhopisů, které nakupoval v minulých letech s cílem podpořit ekonomiku po finanční krizi a hospodářské recesi.

Centrální banka rovněž potvrdila, že nadále počítá s postupným zvyšováním úrokových sazeb. Upozornila však, že inflace zůstává na nízké úrovni. Řada ekonomů se nyní podle agentury AP domnívá, že Fed letos k dalšímu zvýšení úroků přikročí pouze v případě růstu inflace.