Podle listu Asda teprve začala zvažovat nabídku na B&M a objednala si u externích analytiků prozkoumání takového kroku. Asda co do tržeb zaostává za svými největšími konkurenty Tesco a Sainsbury a podle neidentifikovaného zdroje listu by převzetí B&M jednak snížilo její závislost na prodeji potravin, a také by jí zajistilo nový prodejní kanál pro její oděvní značku George.

B&M byla založena v roce 1978 a dlouhou dobu fungovala jako malý prodejce potravin v severozápadní Anglii. Firmu převzali v roce 2004 bratři Arorové a od té doby se její síť rozrostla z pouhých 20 prodejen na nynějších 540 a stala se předním řetězcem prodejen smíšeného zboží v Británii.

Tržby B&M loni překročily dvě miliardy liber a firma má nyní přes 22.000 zaměstnanců. Od roku 2012 je v čele její správní rady bývalý výkonný šéf společnosti Tesco Terry Leahy.

Nástup německých diskontních řetězců Aldi a Lidl na britský trh prodeje potravin přiměl čtyři největší tamní řetězce ke zvýšené akviziční aktivitě. Sainsbury loni koupila síť Home Retail za 1,1 miliardy liber a Tesco se v lednu dohodla na převzetí velkoobchodní sítě Booker za 3,7 miliardy liber. Asda byla expanzí Aldi a Lidlu v Británii zasažena nejvíc a zaznamenává už téměř tři roky nepřetržitého poklesu očištěných tržeb.