Kolona asi na dvě a půl hodiny se dopoledne vytvořila mezi slovinským městem Ptuj a hraničním přechodem Macelj ve směru do Chorvatska. Asi půldruhé hodiny si řidiči museli počkat při cestě na poloostrov Istrii, pokud mířili ze Slovinska a Itálie přes Koper a hraniční přechod Dragonja, ale i opačným směrem. V odpoledních hodinách se čekací doba podle ÚAMK snížila na hodinu.

V samotném Chorvatsku byla situace ještě horší: zácpy se tvořily na několika místech před dálničními mýtnými branami, zkolabovala doprava na obchvatu Záhřebu. Kolem 14:30 SELČ se kolony tvořily již jen u mýtné brány Záhřeb-Lučko ve směru do Slovinska a dál do Česka.

Pomalu popojíždějící kolona, která se táhla asi 30 kilometrů, se vytvořila v oblasti tunelu Sveti Rok na dálnici A1 ve směru na Split a Makarskou. V opačném směru byla v této oblasti asi 16kilometrová zácpa.

Dopravní kolaps byl hlášen také z ostrova Krk jak na vjezdu, tak výjezdu, a z některých měst na pobřežní silnici.

V Rakousku se postávalo na několika místech dálnice A10 ve směru ze Salcburku na Villach. Z dálnice A9 byly hlášeny kolony ve směru z Lince na Štýrský Hradec u Micheldorfu a Selzthalu. Průjezd Vídní jen ve směru do Česka blokuje dál dopravní omezení u Práterského mostu.

S dopravními komplikacemi musejí motoristé dál při cestě po Bavorsku, zácpy se od rána tvořily na dálnicích v okolí Mnichova a cestou do Rakouska. Silný provoz s kolonami je nadále i v severní Itálii, zejména pak na alpské Brennerské dálnici.