Celkové výnosy konglomerátu v meziročním srovnání klesly o 12 procent na 29,6 miliardy dolarů (661 miliard Kč). Čistý zisk skupiny se propadl o 58 procent na 1,34 miliardy USD a prudké zhoršení zaznamenaly i další ziskové ukazatele. Oba hlavní výsledky však skončily mírně nad očekáváním analytiků oslovených agenturou Reuters.

Pozorně sledovaný ukazatel hotovostních toků spadl meziročně o 67 procent na 3,6 miliardy USD. Odráželo to ukončení příjmů divize domácích elektrospotřebičů, kterou společnost mezitím prodala. Proti předešlému čtvrtletí však tento údaj vzrostl o 400 milionů dolarů a GE očekává, že po zbytek roku bude dál poroste.

Objem nových zakázek se za poslední čtvrtletí zvýšil o šest procent na 28,3 miliardy USD. Celkový objem nevyřízených zakázek pak vzrostl o dvě procenta na 327 miliard dolarů.

GE se loni v říjnu dohodla na sloučení svých aktivit v ropném a plynárenském sektoru se společností Baker Hughes. Spojením vznikne druhý největší poskytovatel služeb pro ropná pole na světě. V červnu transakci schválil antimonopolní odbor amerického ministerstva spravedlnosti.