Dow Jonesův index, který zahrnuje akcie třiceti předních amerických podniků, se snížil o 0,46 procenta a uzavřel na 21.310,66 bodu. Širší index S&P 500 klesl o 0,81 procenta na 2419,38 bodu a index technologického trhu Nasdaq Composite se propadl dokonce o 1,61 procenta na 6146,62 bodu.

Dolů zamířily například akcie společnosti Alphabet, která je mateřskou firmou internetového vyhledávače Google. Tomu dnes Evropská komise vyměřila rekordní pokutu 2,42 miliardy eur (zhruba 64 miliard Kč) za zneužití dominantního postavení na trhu.

Na devizovém trhu se dnes euro vůči dolaru vyšplhalo až na desetiměsíční maximum 1,1349 USD. Oproti pondělí si tak připisuje zhruba 1,5 procenta, což představuje nejvýraznější denní nárůst za více než rok. K růstu jednotné evropské měny přispěly výroky šéfa Evropské centrální banky (ECB) Maria Draghiho, které signalizovaly zpřísňování měnové politiky v eurozóně.

Draghi dnes na konferenci v Portugalsku uvedl, že ECB by vzhledem ke zlepšujícím se ekonomickým vyhlídkám mohla upravit svou politiku nízkých úrokových sazeb a rozsáhlých nákupů dluhopisů, kterou se snaží podporovat hospodářský růst a inflaci v eurozóně. Dodal nicméně, že změny by měly být postupné, protože ekonomika stále potřebuje podporu ze strany měnové politiky.