Cena vozu zůstala stejná jako u předchůdce, začíná na 197.900 Kč v případě třídveřového provedení s výbavou Active. Vyšplhat se může na 319.900 za pětidveřové provedení Style.

Hlavními konkurenty Škody Citigo jsou kolínská trojčata Toyota Aygo, Citroën C1 a Peugeot 108 nebo sesterský VW Up! Citigo se poprvé objevilo v nabídce Škody v roce 2012.

Nejmenší model Škody dostal novou příď včetně kapoty motoru, masky chladiče a hlavních světlometů. Upravený je rovněž nárazník s pozměněnými mlhovými světlomety s funkcí Corner. Přibyly také přední světlomety s LED světly pro denní svícení a zatmavené sdružené zadní svítilny.

Délka auta se díky novým nárazníkům zvýšila o 3,4 centimetru na 3,597 metru. Základní objem zavazadlového prostoru zůstal 251 litrů. Citigo bude stejně jako před modernizací pohánět dvojice litrových benzinových motorů o výkonu 44 a 55 kW nebo motor na zemní plyn CNG s výkonem 50 kW.

Součástí standardní výbavy jsou čtyři airbagy, elektronická kontrola stability ESC, systém ASR, elektronická uzávěrka diferenciálu, elektromechanický posilovač řízení, tříbodové bezpečnostní pásy na všech čtyřech sedadlech, příprava Isofix na zadních sedadlech, automatická aktivace varovných světel během nouzového brzdění, asistent při rozjezdu do kopce a také kontrola tlaku v pneumatikách. Systém City Safe Drive s funkcí nouzového brzdění pomáhá předcházet kolizím v městském provozu.

Loni se po celém světě prodalo 40.000 Citigo. Škoda letos uvedla na trh velké SUV Kodiaq, modernizovaný Rapid a na podzim přijde s nástupcem Yetiho pod názvem Karoq.