Nehoda se stala v Maršovické ulici asi v 17:50. Řidič osobního vozu jel ve směru od centra na Železný Brod a v mírném stoupání na přímém přehledném úseku začal odbočovat vlevo. "V tu chvíli byl ovšem již předjížděn řidičem na motocyklu Honda CBF 1000, který narazil do levého boku odbočujícího vozidla," uvedla Sochorová. Přivolaní záchranáři se motocyklistu na místě marně pokoušeli několik desítek minut resuscitovat. "Ke zjištění příčiny smrti motocyklisty byla nařízena soudní pitva," řekla Sochorová.

Jablonečtí kriminalisté žádají svědky, aby se jim přihlásili na bezplatné lince 158 nebo poslali zprávu na email jn.skpv.podatelna@pcr.cz. "Na základě dosud provedeného šetření bylo zjištěno, že motocyklista před samotným střetem pravděpodobně předjížděl v daném úseku údajně ve vysoké rychlosti dvě až tři vozidla," uvedla Sochorová. Jedním z předjížděných aut měl být Peugeot combi vínové barvy.

V Libereckém kraji se v pondělí stala ještě jedna smrtelná nehoda. V Jilemnici na Semilsku zahynula krátce před polednem pětašedesátiletá řidička fabie. Jela z kopce ulicí V Domkách ke křižovatce ve tvaru T s ulicí Dolení. "Neodbočila, ale projela křižovatku rovně a čelně narazila do domu na protější straně Dolení ulice," uvedla semilská mluvčí policie Ivana Baláková. Příčinu nehody policie zatím nezná. "Domníváme se, že důvodem mohla být nějaká zdravotní indispozice. I proto byla nařízena soudní pitva," dodala Baláková.