Členové měnového výboru však jasně uvedli, že očekávají návrat k silnějšímu ekonomickému růstu. Nicméně zápis z jejich jednání je další známkou zvýšené opatrnosti před dalším zpřísněním měnové politiky. Fed začal zvyšovat úrokové sazby z téměř nuly v prosinci 2015.

Fed na svém posledním zasedání nechal svoji měnovou politiku beze změny, když v polovině března zvýšil základní úrokovou sazbu o čtvrt procentního bodu do rozpětí 0,75 až 1,00 procenta.

Tempo růstu americké ekonomiky v prvním čtvrtletí se prudce zpomalilo. Měnový výbor podrobně jednal mimo jiné i o tom, proč se tak stalo a také proč očištěná inflace klesla hlouběji pod dvouprocentní cenový cíl. Všeobecně se však představitelé Fedu domnívají, že oslabení spotřebitelských výdajů na počátku roku bude pravděpodobně dočasné.

Fed rovněž jednal o možnostech snížení obrovského portfolia dluhopisů, které má v držení, v druhé polovině letošního roku. Tento krok by rovněž mohl způsobit růst úrokových sazeb. Měnový výbor jednal mimo jiné o zahájení i způsobu prodeje dluhopisů. Fed vlastní dluhopisy za 4,5 bilionu dolarů (106,3 bilionu Kč), napsaly agentury AP a Reuters.