Souhrnný index nákupních manažerů (PMI) za květen zůstal na dubnové hodnotě na 56,8 bodu. Analytici dotazovaní agenturou Reuters očekávali v průměru pokles indexu na 56,6 bodu. Pokud se index nachází nad hranicí padesáti bodů, signalizuje to růst aktivity.

"Je to velmi dobrý výsledek a je široce založený. Máme zde dobré tempo růstu. Skutečnost, že jsme udrželi tuto úroveň v květnu je skvělou zprávou pro HDP ve druhém čtvrtletí," řekl hlavní ekonom IHS Markit Chris Williamson. Podle něj výsledky výzkumu naznačují, že ve druhém čtvrtletí hrubý domácí produkt stoupne o 0,7 procenta. Analytici dotazovaní agenturou Reuters čekají zvýšení o 0,4 procenta. V prvním čtvrtletí ekonomika eurozóny vzrostla o 0,5 procenta.

Rostoucí poptávka znamená, že firmám se zvyšuje objem nevyřízených zakázek, a to druhým nejrychlejším tempem za šest let. Dílčí index nevyřízených objednávek se zvýšil na 53,3 bodu z 53 bodů. Index aktivity ve zpracovatelském sektoru stoupl na 57 bodů, nejvýše od dubna 2011, zatímco analytici čekali naopak jeho pokles. Firmy také zvyšují počet zaměstnanců, a to nejrychlejším tempem ve 20leté historii průzkumu. Dílčí index zaměstnanosti stoupl na 56,2 bodu z dubnových 55,5 bodu. To ukazuje, že firmy mají důvěru v budoucí vývoj.