Čínská společnost čeká na zelenou od britských regulačních úřadů, aby mohla v Británii vybudovat dva vlastní jaderné reaktory. Ze třetiny také financovala výstavbu dvou bloků s tlakovodními reaktory EPR v atomové elektrárně Hinkley Point C v jihovýchodní Anglii. Na jejich výstavbě se většinově podílí i EDF Energy, dceřiná společnost francouzské energetické skupiny EDF.

Brexit podle Británie na výstavbě dvou bloků v Hinkley Point C nic nezmění, někteří zástupci průmyslu však tvrdí, že oslabení libry po odchodu z EU by mohlo navýšit stavební náklady. Británie také odejde z Euroatomu, což podle některých odborníků zvýší náklady, zpomalí nové projekty spojené s jadernou energií a zkomplikuje dohody o výzkumu a mezinárodní spolupráci.

Podle vedení CGN se přísná britská regulace atomové energie liší od té čínské i francouzské. "Projekt se samo sebou bude potýkat s riziky ohledně nákladů a termínů," uvedlo vedení CGN.

Podle deníku The Guardian je Hinkley Point C první britskou atomovou elektrárnou budovanou po roce 1995 a měla by zajistit sedm procent dodávek veškeré elektřiny v zemi.