Nehoda se stala v 16:45 na silnici I/55 ve směru z Olomouce na Přerov. Obě auta jela ve směru od Olomouce. Jedno z osobních vozidel, ve kterém cestoval pouze řidič, narazilo do vozidla jedoucího před ním, v němž cestovali tři dospělí a dítě. "Auto zastavilo v důsledku dopravní situace, kdy před ním jedoucí vozidlo odbočovalo směrem na Žeravice," uvedla policejní mluvčí.

Na místě zasahovaly tři posádky záchranné služby včetně letecké záchranné služby. "Letecký transport si vyžádalo zranění dvaačtyřicetileté ženy pro středně těžká zranění postihující více částí těla. Dvě další osoby, oba muže, se zhmožděninami a poraněními dolních končetin po ošetření přepravila posádka do traumacentra olomoucké fakultní nemocnice," řekl ČTK mluvčí záchranné služby Zdeněk Hošák. Čtvrtého zraněného muže převezli záchranáři se zhmožděninami hrudníku do přerovské nemocnice.

Komunikace byla do 18:15 uzavřená v obou směrech. Alkohol byl podle policejní mluvčí u obou řidičů vyloučen dechovými zkouškami. Příčinu a okolnosti nehody vyšetřuje policie, dodala Urbánková.