Také dozorčí rada Audi minulý měsíc vyjádřila svou podporu generálnímu řediteli divize Rupertovi Stadlerovi navzdory kritice jeho přístupu ke skandálu. V polovině března ale němečtí vyšetřovatelé prohledali kanceláře a další prostory Audi v bavorském Ingolstadtu a na osmi dalších místech. Akce souvisela s emisním skandálem mateřské skupiny Volkswagen, jejíž kanceláře v centrále ve Wolfsburgu prokuratura rovněž prohledala.

Dozorčí rada Volkswagenu, která jmenuje a propouští nejvyšší manažery, "vyjadřuje důvěru ve schopnosti celého představenstva úspěšně pokračovat v rozsáhlé přeměně skupiny," citovala radu agentura Reuters. Toto doporučení je podle Volkswagenu založeno na výsledcích interního vyšetřování emisního skandálu právnickými firmami Gleiss Lutz a Jones Day.

Volkswagen předloni v září přiznal, že po celém světě do zhruba 11 milionů naftových aut instaloval software, který umožňuje manipulovat s testy emisí. Ve Spojených státech za to musí platit mnohamiliardové pokuty a odškodné. Automobilka Audi nasazení nelegálního softwaru přiznala v listopadu 2015.