Souprava o délce asi 30 metrů, šířce 5,4 metru a výšce 6,35 metru se vydá na cestu v úterý 28. března v 15:00 a pojede přes Jičín a Kosmonosy u Mladé Boleslavi. Odstavena bude ve středu 29. března v 02:30 v Doksech. Opět se rozjede ve středu v 18:00 po trase Jestřebí, Úštěk, Litoměřice a Lovosice, kde bude v 23:30 odstavena, a to téměř na celý den. Ve čtvrtek 30. března souprava vyjede v 21:00 a přes Třebenice, Kozly a Most by měla v pátek ve 04:30 dorazit do Litvínova.

S přerušením dodávek elektřiny budou muset počítat lidé například v Ostroměři, Podhorním Újezdu, Konecchlumí, Dolní Krupé, Žantově, Boseni, Dobré Vodě a v Lovosicích.

Nadměrný náklad z hradeckých ZVU Strojíren se po silnicích Královéhradeckého a Středočeského kraje pohyboval i minulý týden. Obří zásobník pro sirovodík pro běloruského odběratele vezla souprava do přístavu Mělník. Z Mělníku do Běloruska zásobník popluje přes Hamburk a litevský baltský přístav Klaipeda. Tam bude přeložen a bude pokračovat po silnici do Běloruska.

ry dr