Dow Jonesův index, který zahrnuje akcie třiceti předních amerických podniků, si dnes odepsal 0,02 procenta a uzavřel na 20.656,58 bodu. Širší index S&P 500 klesl o 0,11 procenta na 2345,96 bodu a index technologického trhu Nasdaq Composite se snížil o 0,07 procenta na 5817,69 bodu.

Sněmovna reprezentantů odvolala dnešní napjatě očekávané hlasování o zrušení zdravotního pojištění, jež zavedla předchozí vláda Baracka Obamy. Neschválení reformy by vyvolalo pochybnosti o tom, zda Trump dokáže prosadit jiné části své politické agendy, například plány na investice do infrastruktury a na snížení daní.

Dolů dnes zamířily například akcie společnosti Alphabet, která je mateřskou firmou internetového gigantu Google. Ten přišel o další inzerenty na portálu YouTube kvůli obavám, že jejich reklamy budou spojovány s kontroverzními videi. Přerušení inzerce na YouTube dnes oznámila americká farmaceutická společnost Johnson & Johnson, ve středu stejný krok ohlásili američtí telekomunikační operátoři Verizon a AT&T.

Na devizovém trhu se kurz dolaru kvůli nejistotě kolem reformy zdravotní péče pohyboval v úzkém rozpětí. Britská libra se nicméně vůči dolaru vyšplhala na téměř měsíční maximum, a to díky překvapivě příznivým údajům o vývoji maloobchodních tržeb v Británii. Kolem 21:00 SEČ si libra připisovala zhruba 0,3 procenta na 1,2524 USD, zatímco euro vůči dolaru ztrácelo 0,1 procenta na 1,0783 USD.