Výroba konektorů pro automobilový a elektrotechnický sektor zahrnuje procesy od vstřikování plastů až po konečnou, převážně automatickou montáž. "Velmi dynamicky se rozvíjí. Výroba těchto produktů se přesunula ze dvou závodů v Německu. Prosadit rozhodnutí o přesunu výroby do Zlivi bylo extrémně náročné," řekl ČTK Lácha.

Kvůli rozšiřování výroby hledá firma jak vyučené, středoškolsky a vysokoškolsky vzdělané techniky, tak i méně kvalifikované dělníky. Shání asi 20 zaměstnanců. Firma začala vyrábět i konektory do tiskáren. Jinak společnost dělá hlavně ruční šicí a řemeslnické jehly, kalené ocelové špendlíky, špendlíky se skleněnou hlavičkou, hroty a navlékače nití.

"Ještě před 12 lety měla firma 30 milionů ztrátu, ze dvou továren jsme jednu zavřeli, 100 lidí propustili a bojovali s Čínou. Mezitím všechny naše evropské konkurenty Čína přetlačila, my jsme to ustáli a začínáme se ekonomicky zvedat," řekl Lácha.

V Prym Consumer CZ uzavřeli novou kolektivní smlouvu. Mzdy letos vzrostly v průměru o pět procent. Podle Láchy to souvisí s rozšířením výroby. "V nárůstu je obsaženo navýšení základních mezd a prémií všech zaměstnanců, byl navýšen příplatek za práci ve dnech pracovního klidu a polepší si i zaměstnanci pracující ve vícesměnných provozech. Muži i ženy bez rozdílu. Nárůst mezd a další výhody ve formě příplatků a benefitů lze označit za nadstandardní," řekl ČTK Jan Švec, zmocněnec Krajského sdružení odborového svazu KOVO Jihočeského kraje. Firma dotuje i autobusovou linku, která zaměstnance dopraví z Českých Budějovic do areálu podniku na okraji Zlivi.

Výrobní závod Prym Consumer CZ byl postaven "na zelené louce" ve Zlivi u Českých Budějovic v roce 1996, v roce 2008 se rozšířil o další výrobní halu. Podle Láchy klade firma důraz na vysokou produktivitu práce, inovace a minimalizaci vlivů na životní prostředí.