Společnost Nymbus, která sídlí v Miami na Floridě, vyvíjí základní bankovní technologie pro středně velké banky, úvěrová družstva a inovátory v oboru finančních technologií. Investici skupiny Home Credit využije mimo jiné k vývoji nových funkcí svých produktů.

Většina používaných bankovních systémů ve světě je koncepčně odvozena od technologií pocházejících z konce 70. let minulého století. Řešení Nymbusu podle Home Creditu odstraňují nedostatky většiny základních bankovních systémů, jakými jsou například dávkový přenos dat a nedostatečná míra integrace napříč systémem.

Divize Home Credit Venture Capital funguje jako korporátní fond rizikového kapitálu, který obvykle investuje ve fázi zakládání podniků. Usiluje o vybudování portfolia investic do start-upů, z nichž mohou vzejít efekty užitečné pro Home Credit v různých zemích.

Majoritním vlastníkem Home Creditu, založeného v roce 1997 v Česku, je s 88,6 procenta PPF, jedna z největších investičních skupin ve střední a východní Evropě. Hlavním majitelem PPF je nejbohatší Čech Petr Kellner. Minoritním akcionářem Home Creditu (11,4 procenta) je investiční holdingová společnost EMMA OMEGA vlastněná Jiřím Šmejcem.