Společnost drží na českém trhu podíl 18 procent a pracuje v ní 261 zaměstnanců. Podle jednatele má v tuzemsku největší stupeň automatizace a robotizace v oboru. "Zhruba osmdesát procent výroby je automatizovaná výroba," uvedl jednatel.

Nový sklad má plochu 11.500 čtverečních metrů (je v něm 15.000 paletových míst), centrum pro výrobu obalů zabírá plochu 2000 čtverečních metrů a ročně může zpracovat na třech lepičkách až 20 milionů čtverečních metrů lepenky. Rozšíří se tak nabídka obalů, které budou více přizpůsobené na míru výrobcům i třeba zásilkovým obchodům. Dva stroje se do nové části přestěhují z původní výroby, jeden, nově zakoupený, už v ní stojí.

Společnost nyní využívá skladovací prostory v Úžicích, které jsou vzdálené 20 kilometrů, nový sklad tedy výrazně zjednoduší manipulaci s výrobky, bude představovat úsporu nákladů, efektivnější dopravu, a tím ekologičtější provoz díky snížení množství emisí.

Podle předběžných odhadů činil loňský obrat společnosti 1,4 miliardy korun a v závodu bylo minulý rok vyrobeno 140 milionů čtverečních metrů lepenky, což je asi trojnásobek plochy přehrady Lipno.

Thimm Packaging patří do skupiny Thimm, která má přes 3000 zaměstnanců ve 20 závodech v šesti zemích, kromě ČR v Polsku, Německu, Francii, Mexiku a Rumunsku. Skupina se zabývá výrobou přepravních a prodejních obalů, prodejních stojanů a podobně.