Havarovaly automobily Škoda Octavia a Mercedes. "Dvě osobní auta se střetla ve chvíli, kdy projížděla okolo autobusu, který tam byl zapadlý u nějaké vodoteče. Projížděla kolem něj, vyhýbala se mu a střetla se. Byla tam dvě lehká zranění, škoda 100.000 korun," řekl Doubek. Autobus podle hasičů havaroval asi o dvě hodiny dříve, než se střetla osobní auta.

Jeden muž má poraněnou hlavu, druhý zhmožděný hrudník. "Oba byli převezeni na kontrolní vyšetření do českobudějovické nemocnice," řekla ČTK mluvčí jihočeské záchranné služby Petra Kafková.

Podle mluvčí jihočeských hasičů Venduly Matějů poskytli hasiči z Týna nad Vltavou předlékařskou pomoc spolujezdci z mercedesu, kterému nasadili krční límec. "Druhou zraněnou osobou byl řidič mercedesu, oba si po příjezdu převzala ZZS a po základním ošetření je odvezla do nemocnice. Řidič vozu Octavia stejně jako řidič dřívější nehody autobusu vyvázli bez zranění. Z obou osobních aut vytekly na silnici provozní kapaliny, hasiči je zasypali sorbentem," řekla ČTK Matějů. Na vyproštění autobusu byla povolána odtahová služba.