"Mám malé děti, ve věku šest let a dva roky, o které se sama starám. Většinu života jsem pracovala jako letuška... Po nehodě ale už nemohu pracovat a mám psychické a fyzické problémy," píše Suárezová na stránkách kampaně. Osmadvacetiletá žena při zřícení letadla utrpěla zlomeninu pravé ruky, kotníku a řadu dalších menších zranění.

Suárezová přežila nehodu letadla bolivijské společnost LaMia, které se zřítilo loni 28. listopadu na cestě z bolivijského Santa Cruz do kolumbijského Medellínu. Na palubě cestovalo 77 lidí, včetně hráčů brazilského fotbalového týmu Chapecoense, jejich doprovodného týmu a novinářů, kteří letěli na finále Jihoamerického poháru. Nehodu přežili tři fotbalisté, novinář a dva členové palubního personálu.

Kolumbijští i bolivijští vyšetřovatelé v prosinci oznámili, že bezprostřední příčinou nehody byl nedostatek paliva. Zodpovědnost tak nese letecká společnost LaMia a pilot letadla Miguel Quiroga, který byl i spoluvlastníkem těchto aerolinek a při havárii zahynul. Právě on zřejmě rozhodl o tom, že palivo na cestu vystačí. Během letu měl přitom dvě možnosti dotankovat, které nevyužil asi i proto, že let už měl zpoždění.