"Právě jsme zahájili první etapu, kterou je zbourání staré nevyužívané budovy," uvedl Lexa. Nová hala bude na jejím místě postavena do konce roku.

Huhtamaki zaměstnávající 236 lidí vyrábí obaly na vejce a na ovoce z nasávané kartonáže vyráběné z recyklovaného papíru. Za minulý rok společnost vykázala obrat 873 milionů korun. Právě zahájený projekt jí umožní do roku 2021 zvýšit výrobu obalů, stejně jako tržby, o polovinu. V podniku zároveň přibude 45 pracovních míst. Tito pracovníci budou nastupovat po osazení nových technologií v následujících dvou letech.

V letos vybudované hale instaluje podnik příští rok novou linku na zpracování sběrového papíru a také první velký stroj na výrobu obalů. Vybudována bude i biologická čistírna vody. "V následujících letech pak budou instalované další linky a zařízení pro výrobu obalů na vejce," uvedl Lexa.

Na Vysočině loni podle údajů agentury CzechInvest získaly příslib investiční pobídky od státu čtyři podniky, společnost Huhtamaki uspěla s největším projektem. Všechny firmy slíbily v součtu investovat do rozvoje výroby více než 1,8 miliardy Kč, což jim výhledově umožní přijmout dalších 200 pracovníků.