Měnový výbor Fedu ke zprávě přihlédne na přelomu ledna a února, kdy se sejde k dalšímu jednání o měnové politice. Bude se rozhodovat, zda naváže na prosincové zvýšení základní úrokové sazby, většina ekonomů ale tak brzy tento krok nečeká.

Firmy ve zpracovatelském průmyslu ve většině z 12 regionálních distriktů Fedu hlásily zvýšené tržby. Podniky z celé řady odvětví se ohledně ekonomického vývoje v letošním roce vyjadřovaly celkově optimisticky, i když některé poukazovaly na politickou nejistotu a na možné problémy v zahraničním obchodě.

Firmy ve většině oblastí také hlásily, že je pro ně stále obtížnější zaplnit volná místa. Tento problém bude zřejmě během roku dál zesilovat, což povede k dalšímu tlaku na růst mezd. V celých USA se také na konci roku podle zprávy "poněkud zintenzivnily cenové tlaky", citovala Fed agentura Reuters.

V prosinci Fed přikročil po roce ke druhému zvýšení základní úrokové sazby z takřka nulového minima, které udržoval od finanční krize na konci minulého desetiletí do konce roku 2015. Banka rovněž signalizovala rychlejší tempo zvyšování úroků v tomto roce. Fed uvedl, že příští rok by mohl zvýšit úrokové sazby třikrát namísto dříve zvažovaných dvou kroků.