Mladý řidič jel směrem na Biskupice. "Z doposud přesně nezjištěných příčin dostal na mokré vozovce smyk, přejel do protisměru a následně vyjel mimo cestu až do příkopu, kde narazil do stromu," uvedla Kyšnerová.

Mladíka se snažili oživovat policisté, kteří přijeli na místo první. "Použili také defibrilátor, který je součástí vybavení jejich služebního vozidla. Mladého muže oživovali až do příjezdu záchranářů. Lékař bohužel konstatoval smrt," dodala policejní mluvčí. Silnice byla kvůli nehodě asi šest hodin uzavřena.

V pátek zemřel po střetu s automobilem ve Strání na Uherskohradišťsku devětasedmdesátiletý muž. Podle Kyšnerové šel po chodníku, když náhle vstoupil z dosud přesně nezjištěných příčin do vozovky před projíždějící auto. "Pětapadesátiletý řidič již nedokázal střetu zabránit. Chodec utrpěl vážná zranění, kterým při převozu do nemocnice podlehl," uvedla mluvčí.

V pondělí nepřežil osmatřicetiletý řidič srážku dvou osobních vozidel v buchlovských kopcích na Uherskohradišťsku. Vrtulník muže přepravil do brněnské nemocnice, kde vážným zraněním podlehl. Nehoda se stala na hlavním silničním tahu z Brna na Slovensko.

Podle dostupných informací v letošním roce zemřelo na silnicích ve Zlínském kraji 25 lidí, devět na Kroměřížsku, sedm na Uherskohradišťsku, pět na Vsetínsku a čtyři na Zlínsku. Loni za celý rok vyhaslo na silnicích ve Zlínském kraji 41 životů.