"Jedná se o 770 civilních vozů pro ministerstvo vnitra a jemu podřízené organizace, ministerstvo zemědělství a ministerstvo obrany. Jde tedy o rámcovou smlouvu pro tři ministerstva dohromady. Doba trvání smlouvy je do prosince 2018," řekl Pelc.

Ministerstvo uzavřelo s automobilkou rámcovou smlouvu, která je zveřejněna v registru smluv, upozornil iDNES.cz. Část A pojednává o odběru vozů Škoda Octavia, podle ní se hodnota zakázky může vyšplhat až na 125,755.300 korun s DPH. V části B pak figurují Škoda Rapid a Škoda Fabia, finanční strop v této části zakázky je 234,969.900 korun s DPH.

Podle rámcové kupní smlouvy ministerstva nakoupí nejvíce fabií, a to 418, dále 216 vozů Škoda Octavia v různých verzích a provedeních a 136 kusů modelu Rapid Spaceback. "Rozdíl cen oproti běžným ceníkům je více než 30 procent," sdělil Ondřej Krátoška z tiskového oddělení ministerstva vnitra.

Nabídku podle protokolu z otvírání obálek podaly čtyři firmy. Kromě Škody Auto měly zájem ještě její dealeři Přerost a Švorc, Okim a Auto IN, uvedl server.