"Máme necelých 1300 zaměstnanců a nepředpokládáme, že bychom jejich počet v roce 2017 zvyšovali, neboť současný stav pokrývá zajištěný objem stavebních zakázek. Situace na trhu zatím nesvědčí o tom, že by se hned v první polovině roku 2017 něco změnilo," uvedl jednatel společnosti Swietelsky František Fryš.

Podobnou strategii zvolil strojírenský holdingový koncern ZVVZ Group z Milevska. Ten zaměstnává přibližně 800 lidí. "To v současné době odpovídá zakázkové náplni. Proto pro rok 2017 počítáme s přijímáním nových zaměstnanců pouze při nahrazování kmenových zaměstnanců, kteří odcházejí do důchodu nebo v rámci přirozené fluktuace," uvedl personální ředitel ZVVZ Group Milevsko Martin Toman.

Českobudějovická teplárna dokonce nevylučuje, že stav zaměstnanců mírně klesne. "Počet pozic ve společnosti má již několik let mírně sestupný trend, za nímž je technický a technologický pokrok. S uspokojením lze konstatovat, že tým teplárny je velmi stabilní a fluktuace zaměstnanců nízká," řekl člen představenstva českobudějovické teplárny Tomáš Kollarczyk.

Navýšení zaměstnanců v příštím roce neplánuje českobudějovický Budvar. Podle jeho mluvčího Petra Samce pivovar dosáhl zatím maximální výrobní kapacity. "Přestože jsou již v plném proudu investiční projekty na rozšíření pivovaru, výrobu budeme moci zvýšit až v roce 2018," uvedl. Dodal, že Budvar v současnosti zaměstnává 647 lidí.

Výjimku tak představuje jaderná elektrárna Temelín. Důvodem však není situace na trhu práce, spíš se jedná o projev demografického vývoje. Kvůli generační obměně přijal Temelín v poslední době stovku zaměstnanců. Příští rok vznikne nárok na odchod do důchodu 15 lidem. V letech 2018 a 2019 se ale tento počet skoro ztrojnásobí. "Někteří zaměstnanci mají opravdu velké zkušenosti. Výměna těchto lidí musí být plynulá a spojená většinou s postupným zaškolováním nového pracovníka, které trvá i dva roky," vysvětlil mluvčí Temelína Marek Sviták.