Dow Jonesův index posílil o 1,55 procenta a uzavřel na hodnotě 19.549,62 bodu. Širší index Standard & Poor's 500 vzrostl o 1,32 procenta na 2241,35 bodu, zatímco index technologického trhu Nasdaq Composite přidal 1,14 procenta na 5393,76 bodu.

Celkově vykazovala růst většina sektorů v čele s telekomunikacemi, dopravou a realitami. Výjimkou byly farmaceutické firmy, jejichž index odepsal asi jedno procento v reakci na slova nově zvoleného prezidenta Trumpa. Ten v rozhovoru s časopisem Time řekl, že se postará o pokles cen léků. Farmaceutický sektor zažil po volbách výrazný vzestup díky porážce Trumpovy soupeřky Hillary Clintonové, která slibovala zásah proti drahým lékům, Trumpova slova ale nyní vnesla do odvětví nejistotu.

Na devizových trzích dnes vzrostl kurz eura, který tak navázal na zisky z počátku týdne. Investoři před čtvrtečním zasedáním Evropské centrální banky (ECB) čekají na to, zda banka začne s omezováním svého programu nákupů dluhopisů. Dolar oslabil pokles výnosů a růst cen amerických vládních dluhopisů před nadcházejícím zasedáním americké centrální banky (Fed).

Dolar proti euru ke konci obchodování ztrácel 0,4 procenta na 1,0760 USD. V pondělí euro vystoupilo až na třítýdenní maximum 1,0796 USD. Index dolaru ke koši šesti hlavních světových měn klesl o 0,3 procenta na 100,22 bodu po pondělním sestupu až na třítýdenní minimum 99,849 bodu.