Zpožděné přehrání se zatím týká kanálů Prima +1 a Joj +1, které budou přinášet obsah programů Prima HD a Joj HD posunutý o jednu hodinu zpět. Do konce roku má přibýt ještě jedna stanice. Nová funkce bude podle generálního ředitele Skylinku Jaromíra Glisníka dostupná pro téměř třetinu obyvatel Česka a Slovenska, kteří přijímají satelitní televizi přes službu Skylink.

"Jsem rád, že jako první v České republice přinášíme divákům možnost sledovat hlavní kanál Prima s hodinovým časovým posunem. Věřím, že stejně jako v zahraničí čeští diváci tento koncept ocení. Každý z nás to zajisté zažil - zpozdíte se, uteče vám začátek oblíbeného pořadu a poté se marně snažíte zorientovat v ději. Koncept o hodinu posunutého vysílání tento problém řeší," dodal generální ředitel FTV Prima Marek Singer.

Podle Singera by zpožděné vysílání mohlo Primě zajistit až pět procent sledovanosti navíc. Příští týden chce vedení stanice prosadit na půdě Asociace televizních organizací, aby mohla prodávat reklamu i na Prima +1. V lednu pak chce Prima spustit nový kanál Prima Plus, který bude vysílat původní pořady Primy na Slovensku.

Zákazníci Skylinku se základním balíčkem Digital budou moci také využívat předvolbu s názvem Skylink Ochutnávka. Vždy po dobu jednoho měsíce budou moci zdarma sledovat jeden z vybraných programů z placené nabídky Skylinku. Prvním programem dostupným na této pozici je, počínaje dneškem, filmový kanál AMC.

Skylink zároveň rozšířil nabídku programů v HD kvalitě o čtyři na 61 kanálů, což představuje téměř polovinu programové nabídky. Satelitní platformu Skylink provozuje společnost M7 Group. V České republice má více než jeden milion aktivních karet. Za poslední 12 měsíců přidal 90.000 platících zákazníků v ČR a na Slovensku.