Podle prohlášení pro maďarskou akciovou burzu Opimus Group koupila 100 procent akcií Mediaworks Hungary prostřednictvím své dceřiné společnosti Opimus Press. Cena zveřejněna nebyla.

Přerušení vydávání listu Népszabadság vyvolalo silnou kritiku vlády premiéra Viktora Orbána. Podle kritiků premiér omezuje svobodu tisku mediálním zákonem a jeho spolupracovníci si vybudovali rozsáhlou síť zpravodajských společností, přebírají staré tituly a spouštějí nové. Koupě Mediaworks tak podle agentury AP potvrzuje obavy z prohloubení vlivu vlády na maďarská média a omezení rozmanitosti tisku.

Firma Opimus je spojena s Lörincem Mészárosem, bývalým plynařem, jehož podnikání se masivně rozšířilo za pomoci velkých státních zakázek. Jeho úspěch je částečně připisován jeho přátelství s premiérem Orbánem.

Mediaworks má silný podíl na maďarském trhu tištěných médií. Vlastní hospodářský list Világgazdaság nebo sportovní deník Nemzeti Sport. Firma přerušila vydávání listu Népszabadság 8. října. Jako důvod uvedla, že za posledních deset let se prodej listu propadl o 74 procent, tedy o více než 100.000 výtisků, a výsledkem toho je, že od roku 2007 dosáhly ztráty listu více než pět miliard forintů (438 milionů Kč).