Oběti nehody připomínají kamerunské státní vlajky stažené na půl žerdi a společné motlitby. Prezident Biya, který se v neděli vrátil do Kamerunu z cesty po Evropě, uvedl pro státní televizi, že nařídil důkladné vyšetření příčin nehody. Dodal, že náklady na zdravotní péči uhradí stát.

Identifikace obětí zatím stále probíhá. Podle agentury Reuters přátelé a příbuzní některých cestujících dosud nemají zprávy o tom, zda jejich blízcí přežili. Čekají před nemocnicemi s papíry, na nichž jsou napsaná jména osob, které postrádají. Podle některých kamerunských serverů počet obětí vystoupal na 79. Agentury uvádějí, že obětí je nejméně 75.

Ve vlaku, který vykolejil v pátek hodinu před polednem cestou z hlavního města Yaoundé do přístavního města Douala, jelo 1400 lidí. Cestujících bylo více než obvykle - mezi oběma městy se totiž kvůli silným dešťům zřítila část silnice a na cestě zůstaly zablokovány stovky aut.

Zaměstnanci dráhy proto k soupravě s devíti vagony připojili před odjezdem z Yaoundé další vozy. Zatím není jasné, zda tato skutečnost přispěla k nehodě. Technici společnosti Camrail, která vlakovou linku provozuje, se na vyšetřování podílejí.