Dnešní vlažný začátek obchodování způsobila skutečnost, že investoři jsou obezřetní ve výhledu dalšího vývoje čínského bankovního průmyslu, který v době zpomalení ekonomického růstu Číny bojuje s nárůstem špatných úvěrů. Poptávka po akciích PSBC od drobných investorů tak byla slabá a tři čtvrtiny akcií koupili tzv. cornestone investoři, kteří nakupují ve velkém akcie předem. Byly mezi nimi hlavně další čínské státní společnosti.

Vstup PSBC na burzu znamená konec vlny primárních nabídek akcií předních čínských státních bank, kterou zhruba před deseti lety zahájily China Construction Bank (CCB) a Bank of Communications (BoCom). S tržní kapitalizací kolem 50 miliard USD se PSBC řadí za tzv. velkou čtyřku čínských bank, jejichž tržní hodnota se pohybuje mezi 120 až 225 miliardami USD.

PSBC byla založena z bývalé státní poštovní spořitelny v roce 2007. Využívá více než 40.000 poboček. Pro investory je lákavé, že má nízký poměr nesplácených úvěrů.

Nabídka PSBC je největší na světě od primární nabídky akcií firmy Alibaba Group v New Yorku. Firma Alibaba z nabídky získala 25 miliard USD.