V závěru obchodování index Dow Jones zpevnil o 0,74 procenta na 18.228,30 bodu. Širší index Standard & Poor's 500 stoupl o 0,64 procenta na 2159,93 bodu. Index technologického trhu Nasdaq uzavřel na 5305,71 bodu se ziskem 0,92 procenta.

Náladu investorů podpořil převládající dojem, že v televizní debatě měla navrch Clintonová nad republikánem Donaldem Trumpem. Clintonová je pro investory symbolem statu quo, kdežto vítězství Trumpa ve volbách by znamenalo pro trhy zvýšenou nejistotu.

Spotřebitelská důvěra ve Spojených státech vzrostla v září na nejvyšší úroveň za devět let. Údaje naznačily, že největší světová ekonomika by po dlouhém útlumu mohla v letním čtvrtletí oživit. Nejvíce dnes díky tomu rostly akcie producentů spotřebního zboží a také akcie technologického sektoru v čele s internetovým prodejcem Amazon.

Na devizovém trhu americký dolar zpevnil vůči euru, jehož pozici podkopaly obavy o evropský bankovní sektor kvůli nejistotě kolem sporu Deutsche Bank s americkou vládou. Americké měně také pomohla televizní debata prezidentských kandidátů.

Euro vůči dolaru v závěru kleslo o 0,3 procenta na 1,1220 USD a sestoupilo z pondělního 11denního maxima 1,1278 USD. Dolar vůči japonskému jenu zůstal po pondělním propadu bez větší změny kolem 100,32 JPY. Index, který měří hodnotu dolaru ke koši šest měn, posílil ke konci dne o 0,15 procenta.